Marginalen Traveller

Marginalen Traveller

Sammanfattning

Bonus & rabatter
3/5
Reseförmåner
4/5
Räntor & avgifter
2/5
Shoppingförmåner
1/5
Övriga skydd
2/5
Totalbetyg
2.4/5
Läs mer om kreditkortet

Namnet Marginalen Traveller visar tydligt vilken målgrupp kreditkortet riktar sig mot. För dig som reser mycket och tycker om att samla poäng på dina köp så är det här ett kreditkort som kommer innebära både förmåner, rabatter och trygghet i form av försäkringar när du är ute och reser.

Detta kreditkort är huvudsakligen ett resekort med stora fördelar för dig som reser mycket. Förutom den stora mängd försäkringar som skyddar dig som kortinnehavare på resa så erbjuder Marginalen Bank ett poängsystem som ger dig rabatter, förmåner och erbjudanden när handlar med kreditkortet.

Du kan ansöka om kredit upp till 150 000 kr och har upp till 54 räntefria dagar. Ett kostnadsfritt första år och en låg årsavgift följande år gör dessutom kreditkortet billigt att äga.

Fördelar

 • Samla 1 bonuspoäng för varje 7 kronor du spenderar
 • Möjlighet att använda bonuspoäng till resor, presentkort m.m.
 • Omfattande reseförsäkringar som skyddar dig och din familj

Nackdelar

 • Få shoppingförmåner
 • Valutapåslag och uttagsavgifter

Villkor för Marginalen Traveller

Årsavgift 375 kr
Avi/administrationsavgift 25 kr
Ränta 16,90 %
Effektiv ränta *18,99 %
Kreditgräns 150 000 kr
Räntefria dagar 54 dagar
Typ av kort MasterCard
Uttagsavgift utomlands 3,00 %, minst 35 kr
Uttagsavgift i Sverige 3,00 %, minst 35 kr
Valutapåslag vid utlandsköp 1,65 %

Krav för att få Marginalen Traveller

 • Svensk medborgare
 • 20 år eller äldre
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Årsinkomst på minst 120000 kr
 • Ej student
3/5

Med Marginalen Traveller samlar du 1 bonuspoäng för varje 7 kronor du spenderar. Alla köp räknas, var och när du än handlar med ditt kreditkort. De poäng du samlar kan sedan spenderas på resor, resetillbehör eller presentkort. Som kortinnehavare får du även ta del av erbjudanden från utvalda samarbetspartners, exempelvis Samsonite (resväskor) och Live it (upplevelser). På din egen sida på Marginalen.se håller du enkelt koll på dina insamlade bonuspoäng och vilka erbjudanden och rabatter som finns att ta del av för tillfället.

4/5

Det råder inga tvivel om att Marginallen Traveler är ett kreditkort för dig som tycker om att resa mycket. Som innehavare av kreditkortet är både du och din familj skyddade på resa. Kreditkortet skyddar dig nämligen mot:

 • Försening av färdmedel
 • Bagageförsening
 • Försening till färdmedel
 • Olycksfall
 • Självrisk för skador på hem och bil under resan

Försäkringarna gäller om du väljer du att betala minst 75 % av din resa med ditt kreditkort. Förutom försäkringarna så ingår även ett kostnadsfritt avbeställningsskydd om du eller någon annan som ska med på resan blir oväntat sjuk eller skadad och inte kan följa med.

2/5

Ett kostnadsfritt första år gör att du kan prova på Marginallen Traveller helt utan årsavgift. Därefter är årsavgiften 375 kr. Genom att välja e-faktura så slipper du fakturaavgiften på 25 kr/månad vilket gör kreditkortet ännu billigare.

Befinner du dig utomlands så är kostnaden för att betala med kreditkortet låg med ett lågt valutapåslag (1,65 %). Uttagsavgiften för uttag är 3 % (dock minst 35 kr) och räntan för uppskjuten/uppdelad betalning av faktura är 16,90 %.

1/5

Marginalen Traveller låter du betala vanliga räkningar och få hjälp med att hantera stora kostnader genom att sprida ut dem. Väljer du att betala räkningar med ditt kreditkort så sker det via betaltjänsen Billhop. Billhop är tillsammans med Betalo en av Sveriges två största betaltjänster när det kommer du just betalning av räkningar med kreditkort. Tack vare samarbetet mellan Marginalen Bank och Billhop betalar du endast 2 % av transaktionsavgifter när du betalar dina räkningar med kreditkortet (ordinare pris 2,5 %).

2/5

Förutom skydd på resa för dig och dina anhöriga så erbjuder Marginalen Bank innehavare av Traveller-kortet två specialförsäkringar som kan erbjuda lite extra trygghet även på hemmaplan.

Spelar du golf så ger Hole in one-försäkringen dig ersättning om du en vacker dag skulle lyckas med det alla golfare drömmer om. Du får 2000 kr att fira för, förslagsvis med champagne till dig och dina medspelare.

Förutom extra trygghet på resan och på golfbanan så ger självriskskydd vid behov av bärgning och assistans dig lite extra trygghet på vägen. Kreditkortet ersätter självrisken på din bilförsäkring om behovet av bärgning eller assistans skulle uppstå.

Läs mer om kreditkortet