Kreditkortet med bäst återbäring

Kreditkort som erbjuder återbäring är oftast sammankopplade med mat- och bensinkort. Men det finns kreditkort som fungerar som rena shoppingkort och erbjuder återbäring på alla dina köp. Återbäringen är oftast en procentsats på köpet och ligger vanligtvis på cirka en procent.

Kreditkort med återbäring passar jättebra för dig som vill få pengar tillbaka direkt på allt du handlar. Hur du får återbäringen kan variera från kort till kort. De allra flesta kreditkorten betalar ut återbäringen en eller några gånger per år.

American Express Blue Cashback
American Express Blue Cashback
 • 1,25 % återbäring på alla köp
 • Få fast track på Globen
 • Ansök om extrakort för större återbäring
2.0 av 5
Läs omdöme

Vad vi gillar med kreditkortet

Det bästa med American Express Blue Cashback är att du får 1,25 procent i återbäring på alla köp. Skaffar du ett extrakort kan du få ännu mer återbäring. Återbäringen betalas ut en gång per år och sätts in på ditt kreditkort.

Värt att notera

För varje vän du bjuder in att ansöka om American Express Blue Cashback och som blir godkänd tjänar du 420 kronor i återbäring.

Varför du borde skaffa American Express Blue Cashback

Du bör skaffa American Express Blue Cashback om du vill ha ett kreditkort där du får återbäring i pengar på allt du handlar och sätts in på ditt kort. En annan fördel är att du får pengar för varje vän du värvar. Dessutom ingår det ett extrakort helt kostnadsfritt till någon närstående, vilket gör att ni kan få ännu större återbäring. 

Läs mer & ansök

Hur vi avgör vilket kreditkort som har bäst återbäring

Det bästa är om återbäringen betalas ut på ditt kreditkort och du kan använda pengarna till vad du vill. Det finns många kreditkort som erbjuder någon form av återbäring, men oftast är den kopplad till en bonuscheck som du bara kan använda i kreditkortets egna butik.

Några andra saker som är bra att titta på är hur hög återbäringen är, om du får återbäring på alla inköp och om du kan få återbäring på något annat än bara inköp. Finns det ett extrakort som också ger återbäring är det ett extra plus.

För att välja kreditkort med bäst återbäring har vi tittat på

 • Hur du tjänar återbäring. Att få återbäring på alla inköp oavsett var du handlar är mycket bra. Om du kan få återbäring på andra sätt, som att använda ett extrakort eller att du får återbäring för varje vän du får att ansöka om kortet är det jättebra. 
 • Hur hög är återbäringen. Ju högre återbäring, desto bättre. Återbäringen hos de kreditkort som har utbetalning av pengar direkt på kortet brukar ligga på cirka en procent. 
 • Utbetalning av återbäringen. Utbetalning i form av kontanter insatta på ditt kreditkort är det absolut bästa. Det gör att du kan använda återbäringen till precis vad du vill. 

Varför är ett kreditkort med återbäring bra?

Ett kreditkort med återbäring är jättebra eftersom du sparar pengar på alla dina inköp. Om återbäringen är 1,25 procent och du handlar för 5 000 kronor varje månad får du 750 kronor i återbäring.

Överväg att skaffa ett kreditkort med återbäring om du

 • Handlar mycket i olika butiker
 • Vill spara pengar på dina inköp

Vad ska man tänka på när man väljer kreditkort med återbäring?

När du ska jämföra kreditkort som har återbäring finns det flera saker att tänka på. Hur lätt är det att få återbäring? Får du återbäring på alla inköp eller är det begränsat till speciella butiker? Kan du få återbäring på annat sätt än inköp?

Hur hög är återbäringen? Ju högre återbäring du får, desto mer sparar du. 

Värt att titta extra på när du jämför kreditkort med återbäring

 • Hur lätt är det att tjäna återbäring
 • Hur hög är återbäringen
 • Hur betalas återbäringen ut

Läs mer & ansök

Ekonomi & Finans
Ekonomi & Finans Matyas Dios info@kreditkort.nu