Kreditkort utan UC

Ung kvinna fick kreditkort utan UC kreditupplysning

Ansökningar om kreditkort utan UC kreditupplysning är dessvärre inte möjligt idag. Kreditkortsutgivare genomför en obligatorisk kreditupplysning när du ansöker om kreditkort som de sedan använder som underlag för att bedöma huruvida du anses vara kreditvärdig eller ej. Det finns flera olika företag som genomför kreditupplysningar men när det kommer till kreditkort så använder samtliga kreditkortsgivare UC (Upplysningscentralen) för kreditupplysning.

UC registrerar att en kreditupplysning lämnats ut

Om du har genomgått många kreditupplysningar hos UC kan detta påverka ditt kreditbetyg negativt. Det kan exempelvis vara så att du har ansökt om flera lån och därmed har det genomförts en kreditupplysning via UC, vilket då kan synas när du ansöker om kreditkort.

Tänk på! Vissa kreditupplysningsföretag (exempelvis UC) registrerar uppgifter om att en kreditupplysning har lämnats ut.

Det finns dock andra kreditupplysningsföretag som inte registrerar att en kreditupplysning lämnats ut och dessa fungerar lika bra som UC. Långivare som använder dessa kreditupplysningsföretag gör det fullt möjligt att ansöka om kreditkort utan UC. 

Samtliga svenska kreditkortsutgivare använder UC

När en kreditkortsgivare tar en kreditupplysning på dig så ser de tidigare gjorta upplysningar, exempelvis vid ansökningar om lån, abonnemang eller avbetalningar. Förutom information om gjorda kreditupplysningar hämtar kreditgivare även följande information:

  • Identitetsuppgifter (hämtas från Statens personadressregister)
  • Inkomst och innehav av fastighet (hämtas från Skatteverket)
  • Betalningsanmärkningar, restförda skatter och misslyckade utmätningsförsök (hämtas från Kronofogden)

Är det så att din kreditvärdighet är god så innebär inte ett stort antal krediupplysningar att du automatiskt nekas ett kreditkort. På vår jämförelsesida kan du enkelt jämföra kreditkort med och utan UC, för att hitta det kreditkort som passar dig bäst.

Hjälpte den här artikeln dig? JA NEJ

Vad är det du behöver hjälp med?

Ditt namn:

Din e-mailadress (om du vill ha svar):

Skicka