Kreditkort utan årsavgift

Par letar efter kreditkort utan årsavgift

Om du har ett kreditkort utan årsavgift och betalar din faktura i tid kan du ha ett kreditkort som i princip är kostnadsfritt. Vad som dock kan vara bra att tänka på är att vissa kreditkort som saknar årsavgift har en aviavgift. Om aviavgiften exempelvis är på 15 kr per avi kommer du som använder ditt kreditkort för vardagshandel ha en utgift på 180 kr per år, vilket motsvarar en vanligt förekommande årsavgift.

Tänk på! Ett kreditkort utan årsavgift behöver nödvändigtvis inte vara kostnadsfritt. Det kan finnas andra avgifter som exempelvis aviavgifter.

Om du vill skaffa ett kreditkort utan årsavgift bör du börja med att genomföra en jämförelse av kreditkort. Tänk på att se över de andra avgifterna när du jämför. Trots att ett kreditkort inte har någon årsavgift kan det vara så att de tar ut avgifter för annat. Ett krediikort utan avgift är inte alltid det billigaste alternativet. 

Exempel på fler avgifter utöver årsavgiften

När du skaffar ett kreditkort utan årsavgift bör du ha i åtanke att det kan finnas andra avgifter som tillkommer bortsett från årsavgiften. Du kan så klart spara mycket pengar på att slippa betala årsavgift men det finns även andra saker att tänka på. Det kan exempelvis vara:

  • Aviavgift/fakturaavgift: Den kostnad som kreditkortutgivaren tar ut för att skicka ut ett inbetalningskort till dig. I kostnaden ingår exempelvis porto samt arbetsinsatsen för utskicket. Aviavgift går oftast att undvika genom faktura på mail.
  • Administrationsavgift: Avgift som kreditkortutgivaren tar ut för att administrera ditt kreditkort
  • Uttagsavgift: Kostnad för kontantuttag
  • Uttagsavgift utomlands: Kostnad för kontantuttag utomlands

Om du vill få ett så billigt kreditkort som möjlig är det bra att hitta ett kreditkort utan årsavgift som dessutom har låga övriga avgifter.

Hjälpte den här artikeln dig? JA NEJ

Vad är det du behöver hjälp med?

Ditt namn:

Din e-mailadress (om du vill ha svar):

Skicka