Kreditkort med betalningsanmärkning

Kvinna med betalningsanmärkning handlar med på kredit

Att få ett kreditkort med betalningsanmärkning är vanligtvis inte möjligt. När du ansöker om kreditkort med betalningsanmärkning kommer banken genomföra en kreditupplysning för att kunna göra bedömning av din kreditrisk. Har du en betalningsanmärkning som du fått för mindre än tre år sedan kommer detta synas på kreditupplysningen och du kommer med inte få din ansökan om kreditkort beviljat. Även en stor mängd kreditupplysnignar från UC kan påverka dina chanser att få ett kreditkort beviljat negativt. Många upplysningar gör det dock inte omöjligt att få ett kreditkort beviljat.

Tips! Om du har flera kreditupplysningar kan det göra att du anses vara mindre kreditvärdig. Vill du ta reda på om en kreditkortsutgivare kan erbjuda dig kreditkort trots en stor mängd kreditupplysningar är det bäst att ringa den kreditkortsutgivare du valt och förklara din situation.

Så fort din betalningsanmärkning är mer än tre år gammal så ökar dina chanser att få kreditkort beviljat. Har du en eller flera betalningsanmärkningar som är äldre än tre år så kan du jämföra kreditkort för att hitta det kreditkort som passar dig bäst.

Vänta ut din betalningsanmärkning 

Generellt försvinner en betalningsanmärkning efter tre år om du skött din ekonomi bra under tiden och inte fått några nya betalningsanmärkningar. Det är kreditupplysningsföretagen som ger betalningsanmärkningar och genom dessa kan du ta reda på hur lång tid du har kvar på din betalningsanmärkning.

Se vilka företag som kan genomföra en kreditupplysning åt dig. Genom att göra en kreditupplysning på dig själv så kan du se vad det är kreditkortsföretagen ser och kanske även få en idé om vad du behöver förbättra.

Hjälpte den här artikeln dig? JA NEJ

Vad är det du behöver hjälp med?

Ditt namn:

Din e-mailadress (om du vill ha svar):

Skicka