Kreditkort i mobilen

Med ett kreditkort i mobilen i form av ett kreditkonto har du tillgång till kredit var du än är och när du än behöver det. Ett kreditkonto fungerar som ett kreditkort i mobilen då du när som helst kan få ett tillskott i plånboken. Till skillnad från traditionella kreditkort så betalar du ränta på de pengar du lånar direkt när du tar ut pengar från kreditkontot. Samtidigt betalar du ingen ränta alls om du inte utnyttjar din kredit.

Exempel: Du ansöker om en kreditgräns på 15 000 kr och får den beviljad. Du vill köpa något för 5000 kr och tar därför ut 5000 kr av din tillgängliga kredit. Du betalar ränta till dess att du betalar tillbaka de pengar du lånat.

Kreditkonto en blandning av lån och kreditkort

Med ett kreditkonto får du ett kreditkort i mobilen i den bemärkelse att du kan handla på kredit när du känner att det passar dig. Samtidigt har du inte de räntefria dagar som ett kreditkort innebär. En av fördelarna med ett kreditkonto är avsaknaden av dolda avgifter. Du betalar ränta på de pengar du lånar under tiden du lånar dem. Vanligt är dock att du med ett kreditkonto måste amortera på de pengar du lånat för att minska skulden över tid.

Bli ekonomiskt flexibel med kreditkort i mobilen

Då ett kreditkonto är som ett kreditkort i mobilen blir du otroligt ekonomiskt flexibel. Friheten att veta att du när som helst kan ta ut pengar i nödfall eller helt enkelt vid behov är trevlig att ha samtidigt som den inte kostar något så länge du inte utnyttjar den. Den maximala kreditgräsen på kreditkonton ligger vanligtvis något lägre än för kreditkort, mellan 10 000 - 20 000 kr.

Tänk på! Alla pengar du lånat på kredit ska betalas tillbaka. Detta gäller såväl kreditkortsskulder som kredit från ett kreditkonto. Är du osäker på om du kan betala tillbaka de pengar du lånar så bör du vara försiktig med användning av kreditkonton.

Värt att tänka på är även att andra kostnader kan tillkomma, exempelvis avi-avgift, uppläggningavgift och försenings- och påminnelseavgift om du inte betalar tillbaka din skuld i tid.

Hjälpte den här artikeln dig? JA NEJ

Vad är det du behöver hjälp med?

Ditt namn:

Din e-mailadress (om du vill ha svar):

Skicka