Jämför kreditkort

Hitta bästa kreditkortet för dig och din ekonomi
Filtrera
Populära val
Förmåner
Korttyp
Visa resultat
0 kreditkort hittades
Uppgifter kontrollerade idag 2021-10-21
Everydaycard
Everydaycard
 • Upp till 1 % bonus på alla köp
 • Drivmedelsrabatt hos Preem
 • Allriskförsäkring och leveransförsäkring ingår
4.5 av 5
Läs omdöme
Handelsbanken Platinum
Handelsbanken Platinum
 • 1 bonuspoäng per krona på alla köp
 • Priority Pass och tillgång till flyglounger
 • Concierge service dygnet runt
4.5 av 5
Läs omdöme
Remember Flex
Remember Flex
 • Upp till 25 % i återbäring i över 300 webbutiker
 • Prisgaranti och allriskförsäkring när du shoppar
 • Kompletterande reseförsäkring ingår
4.5 av 5
Läs omdöme
Swedbank Mastercard Platinum
Swedbank Mastercard Platinum
 • 1 bonuspoäng per krona på alla köp
 • Concierge-service dygnet runt
 • Priority Pass och tillgång till flyglounger
4.5 av 5
Läs omdöme
British Airways Premium
British Airways Premium
 • Upp till 0,3 bonuspoäng per krona på alla köp
 • Få tillgång till lounger världen över
 • Omfattande reseförsäkring ingår
4.0 av 5
Läs omdöme

Visa fler

Vad ska jag tänka på när jag jämför kreditkort?

När du jämför kreditkort finns det flera saker du bör tänka på. Börja med att fundera över dina shoppingvanor och vilka intressen du har. I dag finns det många olika kreditkort. Det finns kreditkort som inte har någon speciell inriktning och det finns kreditkort som inriktar sig på speciella områden, som till exempel matkort och bensinkort.

För att du ska vara säker på att hitta det bästa kreditkortet för dig kan du jämföra och filtrera olika kreditkort i jämförelsetabellen. 

Vilka avgifter finns att jämföra på kreditkort?

På ett kreditkort finns det flera avgifter som du bör ha i åtanke när du jämför kreditkort. I dag går det inte att hitta ett kreditkort som är helt avgiftsfritt, men det går att hitta kreditkort med väldigt låga avgifter. Det finns vissa avgifter som du bör hålla extra koll på beroende på hur du använder kortet. 

 • Årsavgift. Många kreditkortsföretag tar ut en årsavgift för kreditkortet. Årsavgiften varierar beroende på bland annat hur många förmåner och försäkringar kreditkortet har. Det vanligaste är att årsavgiften ligger mellan 195 och 500 kronor. Det finns självklart kreditkort som inte tar ut någon årsavgift. Oftast har de kreditkort som inte tar ut någon årsavgift sämre förmåner och försäkringar än kort som tar ut en årsavgift.
 • Uttagsavgift. De allra flesta kreditkortsföretagen tar ut en uttagsavgift för kontantuttag både i Sverige och utomlands. Det är ytterst få kreditkort som inte tar ut någon uttagsavgift. Uttagsavgiften är en procentdel på beloppet som du tar ut. Dock finns det alltid en lägsta avgift som du får betala om du tar ut ett belopp där procentdelen inte överstiger den lägsta avgiften. Det är väldigt vanligt med en lägsta avgift på 35 kronor. 
 • Valutapåslag. Många kreditkortsföretag tar ut ett valutapåslag när du handlar med kortet i andra valutor än svenska kronor. Valutapåslaget tillkommer på alla dina köp oavsett om du ska betala en restaurangnota, om du gör köp i den lokala matbutiken i utlandet eller handlar på internet i utländsk valuta. Valutapåslaget är en procentandel av beloppet. Valutapåslaget varierar mellan olika kreditkort. Det vanligaste är att valutapåslaget ligger på cirka 1,5 till 2 procent. Det finns kreditkort som inte tar ut ett valutapåslag, men de är ytterst få. 
 • Aviavgift. Många kreditkortsföretag tar ut en aviavgift för att fysiskt skicka en pappersfaktura med post till dig. Aviavgiften varierar mellan olika kreditkort, men vanligast är att den ligger på 25 kronor. Det finns de kreditkortsföretag som tar ut högre aviavgifter och det finns de som inte tar ut någon aviavgift alls. För att undvika aviavgiften kan du ansluta ditt kort till e-faktura. Majoriteten av alla kreditkortsföretag tar inte ut någon extra avgift för e-faktura, men självklart finns det undantag även här. 
 • Ränta. Räntan på kreditkort varierar beroende på vilket kreditkort du har. Det finns kreditkort som har väldigt låg ränta och det finns kreditkort som har väldigt hög ränta. Men det finns inget kreditkort som inte tar ut ränta. Räntan är kostnaden som du får betala för att låna kreditkortsföretagets pengar. Du behöver bara betala ränta om du inte betalar hela din skuld inom den räntefria perioden. 
 • Effektiv ränta. Den effektiva räntan ligger alltid lite högre än räntan eftersom det är kortets alla kostnader. Utöver räntan lägger kortutgivaren till andra avgifter som exempelvis årsavgift, fakturaavgift och uppläggningsavgift. Effektiv ränta är enligt konsumentverket ett jämförelsepris på lån som redovisas i årsränta. Enligt lag ska den effektiva räntan alltid anges i procent och per år.

Finns det räntefria perioder att jämföra på ett kreditkort?

Ja, alla kreditkort erbjuder räntefria perioder. De räntefria perioderna varierar beroende på vilket kreditkort du har. Max antal räntefria dagar är 60 dagar. Det finns inget kort som erbjuder fler räntefria dagar än så. Däremot finns det kort som erbjuder ett mindre antal räntefria dagar.

Minsta antal räntefria dagar för kreditkort är vanligtvis 30 dagar, men det är inte många kreditkort som har så få räntefria dagar. Det vanligaste är att den räntefria perioden är mellan 50 och 60 dagar.

Kreditkortsföretaget skriver alltid upp till antalet räntefria dagar. Det betyder att du bara kan nyttja det maximala antalet räntefria dagar första dagen på kreditkortets fakturaperiod. Antalet räntefria dagar minskar för varje dag du närmar dig slutet på din faktura period.

Exempel: Om din fakturaperiod sträcker sig från den 6 juli till den 5 augusti samlas alla dina inköp som du gör under den perioden på en faktura med förfallodatum 31 augusti. De köp du gör första dagen på din fakturaperiod har en räntefri kredit på 55 dagar. De köp du gör fem dagar senare, den 11 juli har bara 50 räntefria dagar, och de köp du gör den 16 juli har bara 45 räntefria dagar.

Vilka förmåner och rabatter finns att jämföra på kreditkort?

Det finns väldigt många olika förmåner och rabatter på olika kreditkort. För att inte vara ett kreditkort i mängden erbjuder flera kreditkort olika förmåner. Vissa kreditkort har många förmåner och rabatter medan en del endast har ett fåtal förmåner och rabatter eller inga alls. 

Många resekort har förmåner som är kopplade till resor som exempelvis tillgång till lounge och fast track. Bensinkort kan exempelvis erbjuda rabatter på drivmedel.

Alla kort erbjuder olika förmåner. Det kan vara smart att välja ett kreditkort som passar dina vanligaste inköp och din livsstil för att du ska få ut så mycket som möjligt av de rabatter och förmåner som kortet erbjuder.

Vilka försäkringar finns att jämföra på kreditkort?

Ett kreditkort erbjuder oftast någon försäkring. Det vanligaste är att det ingår en reseförsäkring när du bokar en resa och betalar minst 75 procent av resans belopp med ditt kreditkort. Reseförsäkringen kan variera i hur omfattande den är och när det gäller ersättningsnivåerna.

Utöver reseförsäkringen finns det flera andra försäkringar som ingår när du köper varor och betalar med ditt kreditkort. Dock finns det kreditkort som inte erbjuder någon försäkring alls. 

Vanligt förekommande försäkringar på kreditkort

 • Bärgnings- och assistansförsäkring
 • Feltankningsförsäkring
 • Kontantuttagsskydd
 • Evenemangsskydd
 • Allriskförsäkring
 • Förlängd garanti
 • Leveransskydd
 • Reseförsäkring
 • Prisgaranti
 • Betalskydd

Hur jämför jag olika bonusprogram med varandra?

Det finns flera bonusprogram som du bör jämföra innan du beslutar dig för vilket kort du ska ansöka om. För att du ska få ut så mycket som möjligt av bonusprogrammet ska du välja ett kort med ett bonussystem som passar din livsstil. När du har kommit fram till vad du vill ha ut av bonusprogrammet väljer du ut de kort som passar dig och använder filtreringen i jämförelsetabellen ovan för att få en lista över vilka olika kreditkort som finns.

Under varje kreditkort finns en utförlig beskrivning av hur bonusprogrammen fungerar. Det är bra om du läser på om hur varje bonussystem fungerar eftersom alla bonussystem fungerar olika. 

Det här bör du titta på när du jämför bonusprogram

 • Var du tjänar bonuspoäng. Hos de allra flesta kreditkort som har ett bonussystem får du bonus på alla inköp som du gör med kortet i form av poäng eller en procentsats på beloppet. Det är lättare att samla bonuspoäng om du får poäng på alla dina inköp än om du bara får poäng i kortutgivarens egna butik. 
 • Om det är lätt att tjäna bonuspoäng. Hur stor bonus du får när du handlar med kortet kan variera beroende på om du handlar i kortutgivarens egna butik, hos samarbetspartner som är kopplade till kortet eller om du får bonus på alla inköp. Inköp i den egna butiken och hos samarbetspartner kan ge större bonus, medan inköp i andra butiker kan ge mindre bonus. Jämför hur många bonuspoäng du får i kortutgivarens egna butik och på allmänna köp.
 • Hur flexibelt bonusen betalas ut. Utbetalningen av bonus varierar från kort till kort. Några kreditkortsutgivare betalar ut bonusen i form av papperscheckar som skickas hem till dig i brevlådan en eller ett par gånger per år medan andra sätter in pengarna direkt på ditt kort. Hos en del kreditkortsutgivare samlas bonusen i poängform på kortet. Vissa kreditkort som utfärdas av banker kan till exempel omvandla bonusen till fonder som sätts in på ett konto. Jämför hur flexibelt bonuspoängen betalas ut och vad som passar dig bäst.
 • Var du kan använda bonusen. Hur du kan använda bonusen och vart är väldigt viktigt att jämföra för att du ska få ut så mycket som möjligt av bonusprogrammet. Det vanligaste är att du bara kan använda bonusen i kortföretagets egna butik. Men det finns många kortföretag som har samarbete med andra butiker eller företag vilket gör det mer flexibelt att använda bonusen. 
 • Hur mycket bonusen är värd. Bonusens värde är viktigt att jämföra eftersom det ger dig en uppfattning om hur mycket bonuspoängen är värd i förhållande till andra bonusprogram. 

Vilka ansökningskrav finns det att jämföra?

Nästan alla kreditkortsföretag har i princip samma krav för dig som ansöker om ett kreditkort. Det är bara de som uppfyller kraven som blir beviljade ett kreditkort. Om du inte blir beviljad ett kreditkort kan det bero på att du inte uppfyller alla krav. 

Det här är de vanligaste kraven för att få ett kreditkort

 • Ålder. Alla kreditkortsföretag har ett ålderskrav. Det vanligaste är att kortföretagen kräver att du är minst 18 år. Vissa kreditkortsföretag kräver att du är minst 20 år. Och det finns de kortföretag som kräver att du är minst 23 år för att ansöka om deras kreditkort.
 • Folkbokförd i Sverige. I princip alla kreditkortsföretag kräver att du är folkbokförd i Sverige. En del kortföretag kräver till och med att du ska ha varit folkbokförd i Sverige i mer än två år.
 • Inkomst. De flesta kreditkortsföretag vill att du ska kunna uppvisa någon form av inkomst. Inkomsten behöver inte komma från en arbetsplats. Det finns kreditkortsföretag som beviljar kreditkort för de som till exempel har sjukpenning. Flera kreditkortsföretag accepterar studenter trots att de inte har någon fast inkomst. Skillnaden är att kreditgränsen för studenter blir mindre än för någon som har en regelbunden fast inkomst.
 • Inga betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden. För att bli beviljad ett kreditkort får du inte ha några betalningsanmärkningar eller någon skuld hos Kronofogden. När du ansöker om ett kreditkort görs det en kreditupplysning på dig. Kreditupplysningen registreras hos kreditupplysningsföretaget.
 • Mobilt bank-id. Om du ansöker om ett kreditkort på kortföretagets hemsida måste du kunna verifiera dig med mobilt bank-id.