IKANO Kort

IKANO Kort

Sammanfattning

Bonus & rabatter
5/5
Reseförmåner
3/5
Räntor & avgifter
5/5
Shoppingförmåner
1/5
Övriga skydd
0/5
Totalbetyg
2.8/5
Läs mer om kreditkortet

IKANO Kort från IKANO BANK är kreditkortet för dig som vill ta del av några av marknadens mest förmånliga rabatter. På köpet får du reseförsäkringar för hela familjen och möjligheten att betala dina räkningar med kreditkortet. Allt helt utan årsavgift.

Kreditkortet ger dig förmånliga rabatter i form av 5 % på alla restauranger och krogar och 1 % på drivmedel från samtliga svenska bensinstationer. Du kan ansöka om 60 000 i kredit i upp till 55 räntefria dagar och betalar endast 13,20 % i ränta om du skulle välja att skjuta upp och/eller dela upp betalning av din faktura.

Med kreditkortet kan du känna dig trygg på resan då du har skydd för förseningar på såväl färdmedel som bagage. Med kreditkortet ingår även kostandsfritt avbeställningskydd och självriskskydd för ditt hem och din bil.

Fördelar

  • Få 1 % återbäring på drivmedel och 5 % på restauranger/krogar
  • Omfattande reseförsäkringar ingår för hela familjen
  • Få rabatter varje månad i en utvald bransch

Nackdelar

  • Mycket få shoppingförmåner
  • Erbjuder inga övriga skydd

Villkor för IKANO Kort

Årsavgift 0 kr
Avi/administrationsavgift 25 kr
Ränta 13,20 %
Effektiv ränta *17,20 %
Kreditgräns 60 000 kr
Räntefria dagar 55 dagar
Typ av kort VISA
Uttagsavgift utomlands 2,00 %, minst 35 kr
Uttagsavgift i Sverige 2,00 %, minst 35 kr
Valutapåslag vid utlandsköp 1,50 %

Krav för att få IKANO Kort

  • Svensk medborgare
  • 18 år eller äldre
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Årsinkomst på minst 100000 kr
  • Ej student
5/5

5 % återbäring på restauranger och 1 % återbäring på drivmedel gör att du som innehavare av ett IKANO-kort kan spara en hel del pengar bara genom att betala med ditt kreditkort.  Med restauranger innefattas även barer och krogar och med drivmedel menas bensin, diesel och etanol på samtliga bensinstationer i Sverige. Rabatten har ett maximalt belopp på 5000 kr/år.

Med kreditkortet kan du utöver rabatter på restaurang/krogbesök och drivmedel även ta del av rabatter inom utvalda branscher varje månad. Vilken bransch som gäller för respektive månad hittar du i IKANO Banks rabattkalender.

3/5

Med ett IKANO-kort är du och din familj skyddad mot oförutsedda händelser på resa. Reseförsäkringen som ingår kostnadsfritt skyddar er mot både bagageförsening och rsening av färdmedel. Även ett avbeställningsskydd ingår om du valt att betala din/er resa med kreditkortet.

På resande fot så är det mycket som kan hända. Bagage kan komma bort, flyg kan bli försenade och du eller andra i din omgivning kan bli sjuka. Då du troligtvis har tillräckligt mycket att oroa dig för på resan så ser IKANO Bank till att skydda dig mot kostnader som kan uppstå till följd av skador på det du lämnar kvar hemma. Självriskskydd på hem och bil innebär att IKANO Bank täcker självrisken i de fall du behöver uttnyttja din hem- eller bilförsäkring för skador som uppstått medan du varit ute och rest.

5/5

Kreditkortet saknas årsavgift vilket är väldigt positivt. Väljer du dessutom att betala via e-faktura så slipper du fakturaavgiften på 25 kr/månad. Självklart kan du välja att senarelägga betalningen av en faktura. Du kan även välja att delbetala en faktura för att lättare kunna hantera större inköp. Väljer du att senarelägga och/eller dela upp betalningen av en faktura så blir kostnaden för detta relativt låg tack vare en låg ränta på 13,20 %

Reser du utomlands så tillkommer kostnader både vid betalning och vid kontantuttag med kreditkortet. Kostnaden för att betala utomlands är låg med ett valutapåslag på endast 1,5 %. Gör du kontantuttag utomlands är avgiften för det 2 % av summan du tar ut, dock minst 35 kr.

1/5

Handlar du på faktura hos ett företag med ett annat kort än ditt IKANO-kort så kan du i efterhand både senarelägga och dela upp kostnaden med hjälp av ditt kreditkort. Genom att betala räkningar med ditt kreditkort så får du samma kredittid och avbetalningsmöjligheter på dessa kostnader som på alla andra köp du kör med ditt kreditkort.

Väljer du att betala dina vanliga räkningar med kreditkortet så gör du det via betaltjänsten Betalo. Betalo är specialiserade på att hjälpa privatpersoner betala sina räkningar med betal- och kreditkort. Tjänsten är helt kostnadsfri om du använder ditt kreditkort.

0/5
IKANO Kort erbjuder inga övriga skydd och får därför betyget 0.
Läs mer om kreditkortet