ICA Bankkort Plus

ICA Bankkort Plus

Sammanfattning

Bonus & rabatter
3/5
Reseförmåner
3/5
Räntor & avgifter
4/5
Shoppingförmåner
3/5
Övriga skydd
0/5
Totalbetyg
2.6/5
Läs mer om kreditkortet

ICA Bankkort Plus är kreditkortet för dig som vill ta del av förmånliga rabatter och erbjudanden på livsmedel. Även för dig som tycker om att resa är detta kort ett riktigt bra val tack vare ett lågt valutapåslag och helt kostnadsfria kontantuttag. 

Kreditkortet erbjuder dig som innehavare ett förmånligt poängsystem att utnyttja tillsammans med graits kontantuttag över hela världen. Du kan ansöka om kredit upp till 100 000 kr och upp till 60 räntefria dagar. 

Förutom en låg årsavgift och förmånliga villkor innebär kortet att såväl du som din familj har extra skydd på resa. Förutom ersättning vid försening av bagage och färdmedel ingår ett kostnadsfritt avbeställningskydd och ersättning om ni skulle få problem att hinna med ert färdmedel.

Fördelar

 • Samla från 0.5 % upp till 1 % bonus på alla köp du gör
 • Inga uttagsavgifter eller valutapåslag vid köp/uttag utomlands
 • Få förlängd garanti på hemelektronik och vitvaror

Nackdelar

 • Erbjuder inga övriga skydd
 • Valutapåslag vid utlandsköp

Villkor för ICA Bankkort Plus

Årsavgift 324 kr
Avi/administrationsavgift 0 kr
Ränta 10,70 %
Effektiv ränta *11,24 %
Kreditgräns 100 000 kr
Räntefria dagar 60 dagar
Typ av kort MasterCard
Uttagsavgift utomlands 0 kr
Uttagsavgift i Sverige 0 kr
Valutapåslag vid utlandsköp 1,25 %

Krav för att få ICA Bankkort Plus

 • Svensk medborgare
 • 18 år eller äldre
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Årsinkomst på minst 200000 kr
 • Ej student
3/5

Samla 1 poäng per spenderad krona med ICA Bankkort Plus och använd dina poäng för att handla billigare. Poäng du samlar omvandlas nämligen till rabatter och erbjudanden på produkter i ICA-butiker. Rabatter får du i form av bonuscheckar och erbjudanden får du på produkter du handlar mycker av samt andra utvalda produkter som varierar från vecka till vecka.

Du kan se hur många poäng du har samlat och vilka rabatter och erbjudanden du har att ta del av på ICAs hemsida och i ICA-appen i din mobil. Väljer du att spara, låna eller försäkra dig hos ICA Banken så dubbleras din bonus på allt du handlar med ditt kreditkort under ett år.

3/5

0 kr i uttagsutgift gör att du kan ta ut pengar oftare och slippa gå runt med stora summor kontanter på din utlandsresa. Utöver låga kostnader för uttag och betalning (endast 1,25 % valutapåslag) så ger kreditkortet dig lite extra trygghet på resan. Du får nämligen en omfattande reseförsäkring om du väljer att betala resan med ditt kreditkort. Reseförsäkringen innefattar:

 • Avbeställningsskydd
 • Ersättning vid resgodsförsening
 • Ersättning vid försening av allmänt färdmedel (flyg, buss, båt
 • Resestartskydd (ersätter dig som inte hinner till t.ex. flygplansavgång)
 • Självriskersättning vid skada på hyrbil
 • Självriskskydd vid behov av bärgning
4/5

Har du ett ICA Bankkort Plus med dig på resa så slipper du uttagsavgifter helt och hållet och skulle du välja att betala med kreditkortet innebär detta ett lågt valuapåslag på endast 1,25 %. De låga kostnaderna gör kortet till ett förmånligt kreditkort för dig som reser mycket eller planerar att åka på en längre resa. 

Kreditkortet från ICA innebär inte heller det några stora kostnader tack vare en låg månadsavgift (27 kr/månad). Skulle du välja att utnyttja en längre kredit än de 60 räntefria dagarna så innebär detta en ränta på 10.70 %, en ränta som i förhållande till konkurrerande kreditkort är riktigt låg.

3/5

Betala räkningar med ditt ICA Bankkort Plus med hjälp av betalningstjänsten Billhop. Tack vare ett samarbete med Billhop så har du möjlighet att utnyttja samma kredit som du vanligtvis får när du handlar med ditt kreditkort om du väljer att betala räkningar med ditt kreditkort. Kostnaden för att betala räkningar med kortet är 2,5 % av transaktionsavigften och tas ut av Billhop som står bakom tjänsten.

Att shoppa med ditt kreditkort ger, förutom bonuspoäng vissa andra fördelar beroende på vad du köpar. Använder du ditt ICA Bankkort Plus för att handla hemelektronik eller vitvaror så har du dels 1 års förlängd garanti motsvarande den garanti du fick av tillverkaren och hela 5 års allriskförsäkring som ersätter dig vid oförutsedda skador.

0/5
ICA Bankkort Plus erbjuder inga övriga skydd och får därför betyget 0.
Läs mer om kreditkortet