Coop MedMera Betala Efter

Coop MedMera Betala Efter

Sammanfattning

Bonus & rabatter
4/5
Reseförmåner
4/5
Räntor & avgifter
4/5
Shoppingförmåner
1/5
Övriga skydd
0/5
Totalbetyg
2.6/5
Läs mer om kreditkortet

Coop MedMera Betala Efter är ett matkort med förmåner framför allt för dig som handlar mycket på Coop. Bonussystemet ger dig nämligen 8 gånger så mycket bonus då du handlar på Coop jämfört med övriga butiker. Är du en frekvent Coop-kund har du därför en hel del att hämta. 

Sett till förmåner utöver det generösa bonussystemet så är detta ett kreditkort som ger dig som reser mycket en hel del förmåner. Reseförsäkringen är omfattande och täcker såväl dig och din familj som ditt hem och din bil medan du är ute och reser.

Till skillnad från sitt systerkort Medmera Mer är det här kortet helt kostnadsfritt vilket gör att du kan prova på kreditkortet utan extra kostnader. Avi-avgiften är på 25 kr men kan undvikas genom att välja e-faktura eller autogiro.

Fördelar

 • Från 0.25 upp till 2 bonuspoäng per spenderad krona
 • Omfattande reseförsäkringar som skyddar hela familjen på resa
 • 0 kr i årsavgift och möjlighet att betala räkningar med kortet

Nackdelar

 • Mycket få shoppingförmåner
 • Erbjuder inga extra skydd eller försäkringar

Villkor för Coop MedMera Betala Efter

Årsavgift 0 kr
Avi/administrationsavgift 25 kr
Ränta 13,95 %
Effektiv ränta *15,73 %
Kreditgräns 100 000 kr
Räntefria dagar 54 dagar
Typ av kort MasterCard
Uttagsavgift utomlands 2,00 %, minst 40 kr
Uttagsavgift i Sverige 2,00 %, minst 40 kr
Valutapåslag vid utlandsköp 1,75 %

Krav för att få Coop MedMera Betala Efter

 • Svensk medborgare
 • 18 år eller äldre
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Fast inkomst
4/5

Bonus och rabatter är ofta det som är utmärkande för ett bra matkort MedMera Betala Efter är inget undantag. Du samlar poäng på allt du handlar i hela världen. Vad du handlar påverkar dock hur mycket poäng du får:

 • Hos Coop = 2 poäng/krona
 • Hos utvalda partners = 1,25 poäng/krona
 • Övriga ställen = 0,25 poäng/krona
 • Betala räkningar = 0,25 poäng/krona

Poängen du samlar kan du använda för att betala för matvaror, tjänster och andra produkter hos Coop och hos utvalda partners. I Coops poängshop kan du se exakt vad dina poäng kan ge dig för tillfället.

4/5

För att vara ett matkort har Coop MedMera Betala Efter en reseförsäkring utöver det vanliga. Reseförsäkringen ska ses som ett komplement till den reseförsäkring som ingår i din hemförsäkring och täcker exempelvis självrisken på den försäkringen och din bilförsäkring om något skulle hända medan du är ute och reser. Försäkringen ersätter dig även vid:

 • Bagageförsening
 • Försening av färdmedel
 • Olycksfall

Väljer du att betala din resa med kreditkortet ingår dessutom ett kostnadsfritt avbeställningsskydd som ersätter dig i de fall där du behöver avboka resan på grund av plötslig sjukdom eller skada.

4/5

Coop MedMera Betala Efter är ett kreditkort utan årsavgift vilket gör det till ett billigt kreditkort att äga. Väljer du dessutom att betala med e-faktura så slipper du aviavgiften på 25 kr/månad. När det kommer till betalningar utomlands så skiljer sig MedMera Betala Efter inte nämnvärt från mängen. Uttagsavgiften är 2 % (minst 40 kr) och vid betalningar är valutapåslaget 1,75 %.

Är ni fler i familjen som handlar på Coop så erbjuds du ett kostandsfritt extrakort som även det kan användas för att samla bonuspoäng.

1/5

Coop MedMera Betala Efter ger dig stora fördelar när du handlar livsmedel och i stor utsträckning även på resa men när det kommer till shopping så är förmånerna väldigt få. Det enda som kreditkortet kan erbjuda är, precis som många andra kreditkort, möjligheten att betala dina räkningar med kreditkortet. Här sticker faktiskt Coop ut hakan något och erbjuder dig som väljer att betala dina räkningar med kreditkortet 0,25 poäng/krona av summan du betalar. Betalar du dina räkningar med kreditkortet så sker det via Betalo som tar 1 % i transaktionsavgift.

0/5
Coop MedMera Betala Efter erbjuder inga övriga skydd och får därför betyget 0.
Läs mer om kreditkortet