Betala räkningar med kreditkort

Par betalar räkningar med kreditkort

Med hjälp av tjänster som låter dig betala räkningar med kreditkort kan du slippa ta lån för att klara dig fram till dess att du får pengar på kontot igen. Att betala räkningar med kreditkort har varit vanligt i framför allt USA men har blivit allt populärare i Sverige de senaste åren.

För att betala en eller flera räkningar med kreditkort måste du skaffa ett kreditkort hos något av de företag som erbjuder tjänsten. För att ta reda på vilka kreditkort som gör det möjligt att betala räkningar med kreditkort bör du börja med att genomföra en jämförelse av kreditkort

Billigare att betala räkningar med kreditkort än att ta lån

De kreditkort du kan betala räkningar med använder ofta en extern tjänst som möjliggör detta. För denna tjänst tar företaget som erbjuder tjänsten ut en procentuell avgift av det belopp du betalar. Avgiften ligger vanligtvis mellan 1-3 %, men är även gratis för en del kreditkort.

Tips! Har du ett kreditkort med bonussystem får du även bonus på alla räkningar du betalar med ditt kreditkort. 

Något som har varit vanligt och fortfarande är det är att ta lån för att betala räkningar. I svåra ekonomiska stunder tas SMS-lån och småkrediter till betydligt högre räntor än vad kreditkortsutgivarna erbjuder. Genom att använda kreditkort kan du till och med slippa ränta helt och hållet så länge du betalar tillbaka inom kredittiden.

Lägre avgift att betala om du har ett partnerkort

Väljer du att betala räkningar med kreditkort så kommer tjänsten som hjälper dig med detta att ta ut en procentuell avgift. Denna avgift kan dock bli betydligt lägre, och i vissa fall noll, om du har ett så kallat “partnerkort”. En partner är en kreditkortsutgivare som har ett samarbete med det företag som hjälper dig att betala din faktura med kreditkortet. Tack vare avtal mellan dessa parter kan kostnaden för dig som kund hos båda företagen bli mycket låg.

Hjälpte den här artikeln dig? JA NEJ

Vad är det du behöver hjälp med?

Ditt namn:

Din e-mailadress (om du vill ha svar):

Skicka