Bästa kreditkortet 2022

Att hitta det bästa kreditkortet 2022 är inte helt lätt, framför allt inte i förväg. Finansvärlden är under ständig förändring och med stora framsteg inom teknik, digitalisering, AI och elektroniska betalningslösningar förväntar vi oss att kreditmarknaden kommer ser väldigt annorlunda ut redan om 12 månader.

Trots detta ger sig tusentals svenskar varje år ut på jakten efter det bästa kreditkortet just det året. Och eftersom valet av kreditkort dels är ett komplicerat val och dels ett val förknippat med vissa risker tänkte vi hjälpa till.

Vi bad våra experter göra en analys över kreditkortsmarknaden och de olika aktörerna för att sedan sammanställa en prognos för det bästa kreditkortet 2022. Du hittar resultaten och vår topplista här nedanför!

De 5 bästa kreditkorten 2022

Här har vi valt ut och jämfört de 5 bästa kreditkorten 2022. För att underlätta för dig har vi kategoriserat korten efter deras utmärkande egenskaper, därmed kan du hitta det bästa kreditkortet för resan, för bonuspoäng, för exklusivitet, etc.

Är du intresserad i att lära dig mer om vad som krävs av det bästa kreditkortet 2022 eller behöver tips om hur du hittar ett kreditkort som passar dig, så hittar du den informationen längre ner på sidan.

1. Bästa kreditkortet överlag

Remember Flex
Remember Flex
 • Upp till 25 % i återbäring i över 300 webbutiker
 • Prisgaranti och allriskförsäkring när du shoppar
 • Kompletterande reseförsäkring ingår
4.5 av 5
Läs omdöme

2. Kreditkortet med bäst bonussystem

Komplett Bank Mastercard
Komplett Bank Mastercard
 • 0,5-4 % återbäring på alla köp
 • ID-skydd som hjälper vid vid ID-stöld
 • Ingen avgift för kontantuttag
4.5 av 5
Läs omdöme

3. Bästa kreditkortet utan årsavgift

Everydaycard
Everydaycard
 • Upp till 1 % bonus på alla köp
 • Drivmedelsrabatt hos Preem
 • Allriskförsäkring och leveransförsäkring ingår
4.5 av 5
Läs omdöme

4. Bästa kreditkortet för resan

Marginalen Traveller
Marginalen Traveller
 • 1 bonuspoäng per 7 kronor på alla köp
 • Upp till 25 % i återbäring i över 200 webbutiker
 • 0 kr i årsavgift första året
4.0 av 5
Läs omdöme

5. Bästa exklusiva kreditkortet

American Express Platinum
American Express Platinum
 • En poäng för varje krona på alla köp
 • Marknadens bästa reseförsäkring
 • Få tillgång till flygplatslounger världen över
4.0 av 5
Läs omdöme

Vad krävs av det bästa kreditkortet?

Att ansöka om ett nytt kreditkort är ett ganska stort beslut och utan rätt kunskap och förståelse finns risken att du tecknar en kredit som inte gynnar dig eller som – i värsta fall – skadar dig ekonomiskt.

På grund av detta uppmanar vi alla våra besökare att ta beslutet med försiktighet och att ni ser till att hitta ett kreditkort som passar era behov. För att göra detta bör du framför allt titta på två saker: förmåner & villkor. Låt oss förklara.

Förmåner med det bästa kreditkortet 2022

Anledning till att kreditkort är så praktiska är för att de erbjuder förmåner för användarna. Kortet kan som bekant användas till att betala för det mesta, både i fysiska butiker och på nätet. Fast till skillnad från ett betalkort eller kontanter, får du tillgång till diverse förmåner och fördelar när du använder ett kreditkort, till exempel bonuspoäng eller cashback.

Vidare brukar kreditkort vara riktade till specifika användningsområden såsom shopping eller resor. Och förmånerna kan vara allt från bonuspoäng till kompletterande reseförsäkring eller inkomstförsäkring.

Ska du ansöka om ett nytt kreditkort bör du därför överväga ditt behov och därefter välja det bästa kreditkortet 2022 baserat på det. Bland de vanligaste kategorierna hittar vi:

 • Matkort – ger extra bonusar och rabatter i utvalda matbutiker: tex. ICA Plus Mastercard
 • Bensinkort – samla cashbacks varje gång du tankar eller handlar på en bensinmack: t.ex. OKQ8
 • Shoppingkort – ta del av exklusiva erbjudanden när du shoppar: t.ex. Komplett Mastercard
 • Resekort – skydda dig själv med reseförsäkring och billigare priser: t.ex. Collector Easyliving
 • Bonuskort – samla bonuspoäng på diverse tjänster och produkter: t.ex. SAS Eurobonus
 • Företagskort – behöver du ett kreditkort till företaget ska du välja ett företagskort.

Villkor för det bästa kreditkortet 2022

I utbyte mot ovanstående fördelar och förmåner finns det villkor som du som kredittagare måste uppfylla. Dels innan du ansöker om ett kreditkort men även senare när du använder ditt nya kort.

För det första måste du har en stabil ekonomi utan betalningsanmärkningar och obetalda skulder. Detta granskas av kreditgivare genom en så kallad kreditupplysning där din ekonomiska bakgrund granskas för att fastställa din kreditvärdighet.

Efter att du har blivit beviljad ett kreditutrymme kan du börja använda ditt kreditkort. Tänk bara på att många kort har avgifter som du förväntas betala för, däribland årsavgift, uttagsavgift (kontaktuttag) och även kostnader utomlands.

Slutligen tillkommer även ränta på den kredit du använder om beloppet inte betalas tillbaka i tid. Idag erbjuder alla de bästa kreditkorten 2022 räntefria dagar, dvs. en period där du inte behöver betala ränta.

Hitta ett kreditkort som passar dig

Du har nu fått ta del av vår prognos inför nästa års kreditkortsmarknad och även vår lista över de bästa kreditkorten 2022. Men denna lista är lång ifrån komplett och vi har recenserat över 50 olika kreditkort från alla Sveriges ledande banker och kreditföretag.

Skulle det därför vara så att du inte hittade något som passade dig i denna guide så hänvisar vi dig istället till vår lista över alla kreditkort. Där kan du enkelt och smidigt jämföra alla de bästa kreditkorten på marknaden just nu!

Frågor och svar

Vilket är det bästa kreditkortet 2022?

I slutändan är det bästa kreditkortet 2022 ett personligt val. Så länge kortet uppfyller alla dina krav, erbjuder bra förmåner och har vettiga villkor kan det kortet vara bäst för dig.

Baserat på vår omfattande granskning är dock re:member flex det bästa kreditkortet 2022.

Hur väljer jag rätt kreditkort 2022?

Det gäller att hitta ett kreditkort som erbjuder en perfekt kombination av generösa förmåner och rättvisa villkor. Om du handlar mycket mat bör du välja ett matkort med bra villkor, ska du resa mycket kan du istället välja ett resekort, och så vidare.

Ekonomi & Finans
Ekonomi & Finans Matyas Dios info@kreditkort.nu
Följ diskussion
Meddela mig om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer