Amexblue

Amexblue

Sammanfattning

Bonus & rabatter
2/5
Reseförmåner
1/5
Räntor & avgifter
3/5
Shoppingförmåner
2/5
Övriga skydd
0/5
Totalbetyg
1.6/5
Läs mer om kreditkortet

Amexblue är betalkortet för dig som vill hålla det enkelt men samtidigt få tillgång till alla de förmåner ett betalkort från American Express för med sig. Då detta inte är ett kreditkort utan ett betalkort är det inte möjligt att dra på sig räntekostander. Kostnaden för betalkortet blir aldrig mer än årsavgiften på 250 kr.

Med poängsystemet Membership Rewards samlar du poäng på alla dina köp som du kan utnyttja i American Express egna poängshop. Du får även en olycksfallsförsäkring som skyddar dig och dina medresernärer om du valt att betala din resa med ditt betalkort.

Med det här betalkortet slipper du ränteavgifter och delbetalningar. Istället handlar upp till din kreditgräns och betalar din faktura i slutet av varje månad. 

Fördelar

  • Samla 1 bonuspoäng för varje spenderad krona
  • Få förtur vid köp av biljetter till konserter och evenemang
  • Flertal reseförsäkringar och andra skydd på resan ingår

Nackdelar

  • Avbeställningsskydd och förseningsskydd ingår inte
  • Kortet ger inte lounge access

Villkor för Amexblue

Årsavgift 250 kr
Avi/administrationsavgift 0 kr
Ränta Individuell
Effektiv ränta *Individuell
Kreditgräns Individuell
Räntefria dagar 44 dagar
Typ av kort American Express
Uttagsavgift utomlands 4,00 %, minst 25 kr
Uttagsavgift i Sverige 4,00 %, minst 25 kr
Valutapåslag vid utlandsköp 2,00 %

Krav för att få Amexblue

  • Svensk medborgare
  • 18 år eller äldre
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Årsinkomst på minst 150000 kr
2/5

Samla 1 poäng på varje spenderad krona och gör det lite roligare att handla. De poäng du samlar ihop kallas även för Membership Rewards och kan lösas in antingen direkt hos American Express eller hos någon utvald partner. Produkter som ofta erbjuds är resor, presentkort och uppleveler även om utbudet ständigt förändras. 

För att se hur många poäng du samlat så loggar du in på din egen sida där du även kan se vilka erbjudanden som finns tillgängliga just för tillfället. Amexblue delar poängsystem med samtliga American Express-kort vilket gör att utbudet är gjort för att passa människor med alla möjliga önskemål och smaker.

1/5

Amexblue är American Express enklaste betalkort sett till förmåner och försäkringar. De absolut vanligaste reseförsäkringarna som avbeställningsskydd och förseningsskydd ingår därför inte. Däremot ingår ett olycksfallsskydd som skyddar dig och dina familjemedlemmar mot olycksfall på resa och kan ersätta upp till 500 000 kr. Är du ute efter ett betalkort som kompletterar din hemförsäkring när det kommer till skydd på resa så är det här inte betalkortet för dig.

3/5

Amexblue är precis som de andra betalkort som American Express erbjuder i Sverige betalkort snarare än kreditkort. Du får alltså en faktura i slutet av månaden utan möjlighet att dela upp/skjuta upp betalningen. Att du betalar fakturan i slutet av månaden innebär att du slipper räntekostnader helt och hållet och endast betalar årsavgiften för betalkortet. 

Kreditkortet har ingen fakturaavgift och du kan välja att betala med autogiro vilket gör att du inte behöver tänka på att betala din faktura varje månad.

2/5

Vilket American Express-kort du än väljer så har du förtur till biljettbokning för utvalda evenemang. Som innehavare av ett Amexblue får du med andra ord gå före i de långa köer som uppstår när en världskänd artist bestämmer sig för att besöka Sverige. Din förtur fungerar så att du får en exklusiv inbjudan till de evenemang innan det officiella biljettsläppet.

Med det här kreditkortet har du även möjlighet att betala dina vanliga räkningar. Via betaltjänsten Billhop, ett företag som är specialiserade på att låta kunder betala sina räkningar med betal- och kreditkort, betalar du dina räkningar mot en avgift på 2,5 % av det betalda beloppet.

0/5
Amexblue erbjuder inga övriga skydd och får därför betyget 0.
Läs mer om kreditkortet