Amex Platinum

Amex Platinum

Sammanfattning

Bonus & rabatter
2/5
Reseförmåner
5/5
Räntor & avgifter
1/5
Shoppingförmåner
3/5
Övriga skydd
0/5
Totalbetyg
2.2/5
Läs mer om kreditkortet

Amex Platinum är för dig som vill ha extra allt. Förmåner och erbjudanden utöver det vanliga och kundservice som skulle göra vilket företag som helst avundsjukt. Men alla förmåner kommer till ett pris. 6000 kr/år närmare bestämt.

Planerar du att resa så kan det här kortet hjälpa dig en lång bit på vägen. American Express hjälper dig att hitta det perfekta boendet, på flygplatsen får du självklart sitta i en lounge fram till att planet lyfter och på plats är du och ditt sällskap skyddade av en stor mängd reseförsäkringar.

Väljer du att skaffa kortet så ingår 4 kostnadsfria Gold Cards som dina familjemedlemmar kan utnyttja. Du får även tillgång till personlig concierge-service som kan hjälpa dig med allt från bordsbokning till blombud.

Fördelar

 • 1 bonuspoäng samlas för varje spenderad krona
 • Personlig concierge-service dygnet runt var du än befinner dig
 • Tillgång till över 900 flygplatslounger världen över

Nackdelar

 • Dyraste kortet på marknaden
 • Samma bonuspoäng per krona som billigare American Express kort.

Villkor för Amex Platinum

Årsavgift 6000 kr
Avi/administrationsavgift 0 kr
Ränta Individuell
Effektiv ränta *Individuell
Kreditgräns Individuell
Räntefria dagar 44 dagar
Typ av kort American Express
Uttagsavgift utomlands 3,00 %, minst 25 kr
Uttagsavgift i Sverige 3,00 %, minst 25 kr
Valutapåslag vid utlandsköp 2,00 %

Krav för att få Amex Platinum

 • Svensk medborgare
 • 18 år eller äldre
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Årsinkomst på minst 150000 kr
2/5

Amex Platinum är ett imponerande kort med en otrolig mängd förmåner och erbjudanden men när det kommer till bonusar så kan 1 poäng/spenderad krona anses något snålt. De poäng du samlar kan du, precis som med övriga American Express-kort använda i poängshoppen eller hos utvalda partners.

Samtidigt ska nämnas att kortet kommer med 4 kostnadsfria Gold Card som även de kan användas för att samla poäng. Perfekt för familjen som kan samla poäng tillsammans,

5/5

När det kommer till förmåner på resa så är det få kort som slår Amex Platinum. Till att börja med så ingår en kostnadsfri reseförsäkring som täcker dig och din familj var ni än är i världen. Försäkringen innefattar:

 • Ersättning vid missad avgång
 • Ersättning vid försenat färdmedel
 • Ersättning vid försenat bagage
 • Möjlighet av avbryta/förkorta resan
 • Kostnadsfritt avbeställningsskydd
 • Självriskskydd för skador på hyrbil

Förutom ovanstående försäkringar så har du med betalkortet tillgång till över 900 flygplatslounger över hela världen med Priority Pass. Du har även tillgång till Platinum Travel Service som ger dig personlig hjälp i jakten på det där perfekta hotellet. Som innehavare av kortet har du innan och under resan maximerat dina chanser till en lyckad semester.

1/5

Smakar det så kostar det, och det gäller även Amex Platinum. Med en årsavgift på 6000 kr så är kortet det dyraste på marknaden. Du har heller ingen möjlighet att få ett gratis eller ens billigare första år vilket gör det svårt att pröva på kortet innan du bestämmer dig. Den rekommendation vi kan ge är att börja med något av de billigare American Express-korten för att sedan byta upp dig en nivå om du skulle märka att det är nåpot som passar dig, dina behov och önskemål.

Att handla och ta ut pengar utomlands kostar lika mycket som med de allra flesta kreditkort med en uttagsavgift på 3 % (minst 25 kr) och ett valutapåslag på 2 %.

3/5

Tycker du om att shoppa så går det alldeles utmärkt med ett Amex Platinum. Tycker du inte om att shoppa så kan du be någon annan att göra det åt dig då det här kortet ger dig tillgång till personlig Concierge-service dygnet runt, var i världen du än befinner dig.

Förutom att hjälpa dig med din shopping så kan kortet låta dig gå före i kön när du vill köpa biljetter till konserter och andra evenemang. Du får helt enkelt förhandsboka innan allmänheten och får på så sätt möjlighet att hitta få ta på de där biljetterna du verkligen vill ha långt innan de är slutsålda.

0/5
Amex Platinum erbjuder inga övriga skydd och får därför betyget 0.
Läs mer om kreditkortet