Swedbank kreditkort

Swedbank MasterCard
  • Låg årsavgift (195 kr)
  • Försenings- och avbeställningsskydd
  • Betala vanliga räkningar med kreditkortet
Läs mer om kreditkortet
Swedbank MasterCard Guld
  • 1 poäng i bonus på alla köp
  • Omvandla bonuspoäng till återbäring
  • Omfattande skydd när du näthandlar
Läs mer om kreditkortet
Swedbank MasterCard Platinum
  • 1 % återbäring per spenderad krona
  • Personlig concierge-service
  • Tillgång till flygplatslounger
Läs mer om kreditkortet

Om Swedbank

År 1820 bildades en sparbank i Göteborg vilket var första steget till dagens Swedbank. Sparbanksidén kom från Europa och var något som snabbt fick stort fäste i Sverige. Knappt 50 år senare fanns det hela 498 sparbanker runt om i landet. Dessa började sedan slås samman för att skapa större styrka och många gick ihop i Sparbanken Sverige som bildades 1992. En bank som sedan gick ihop med FöreningsSparbanken 1997. År 2005 förvärvades Hansabank och två år senare byttes namnet till Swedbank.

Swedbank är en av de fyra ”storbankerna” i Sverige och den bank som har störst marknadsandel på privatmarknaden. Sammanlagt har drygt 7,2 miljoner privatpersoner konton, sparande, lån eller annat engagemang i banken. Detta då främst på deras huvudmarknader Sverige, Estland, Lettland och Litauen.

Dess storlek ses inte bara i antalet kunder utan även i det utbud av tjänster som banken erbjuder. Det är en komplett bank med allt från de enklare tjänsterna som sparande, lån och internetbank till aktiedepåer, pensionslösningar och investment banking. Banken vänder sig även tydligt mot företag och organisationer och har där 600 000 kunder i mycket olika storlekar.

Även om många bankens tjänster kan nås via hemsidan så är de till viss del uppdelade i olika bolag. Inom Swedbankkoncernen finns bland annat Fastighetsbyrån, Juristbyrån, Robur och Swedbank Försäkringar.

Fördelar med Swedbanks kreditkort

Swedbank har flera betal- och kreditkort riktade mot privatpersoner. Utöver det har de ett brett utbud med kortlösningar för företag.

De kort där pengarna dras direkt från kontot heter Bankkort Maestro, Bankkort MasterCard och Bankkort VISA Ung. Med de korten ingår ibland reseförsäkring men utöver det har de inte alls lika många förmåner som betal- och kreditkorten som betalas med faktura.

Swedbank MasterCard (195 kr) har reseförsäkring (likt alla kreditkort från Swedbank), Köpförsäkring samt Förlängd garanti. Men dess största styrka är troligtvis räntenivån. När Privata Affärer jämförde över 100 kreditkort utifrån ränta (2016) kom bankens kreditkort på delad första plats. Detta med en effektiv ränta på 10,74 %.

Swedbank MasterCard Guld (495 kr) har bonussystem som ger återbäring med 0,25 %, ger drivmedelsrabatt på Preem med 15 öre/liter på bemannade stationer och en rad andra förmåner. Kreditkortet ger även trygghet på resan och på fritiden genom Spärrtjänst, ID-skydd, Vägassistans samt Bagage- och nyckelservice. De försäringar som ingår är Prisskydd, Allrisk, Evenemangsskydd och Förlängd garanti.

Swedbank Mastercard Platinum är det dyraste kreditkortet (1700 kr) och det kreditkort som ger flest reserelaterade förmåner. Få tillgång till Concierge Service dygnet runt och därmed hjälp med det mesta som har med resan och fritiden att göra. Med detta kreditkort ingår även tillgång till en mängd flygplatslounger.

Ansök om kreditkort från Swedbank