Shell kreditkort

Shell MasterCard
  • Få 1 % i återbaring på alla köp
  • 15 öre/liter rabatt på drivmedel på Shell
  • 0 kr årsavgift
Läs mer om kreditkortet

Om Shell

Shell (Royal Dutch Shell) är världens största bolag inom petroleumbranschen. Företaget skapades 1907 genom en hopslagning av ett nederländskt petroleumföretag och det brittiska Shell Transport and Trading Company. Både namnet och loggan har sitt ursprung från 1800-talet då pappan till Shells grundare drev en butik som importerade sjösnäckor. Det kommer alltså från en verksamhet som inte alls har med petroleum att göra.

Genom hopslagningen kunde man tydligt konkurrera med bolaget Standard Oil och redan på 1920-talet var Shell världens största petroleumföretag.

Shell har ett eget raffinaderi i Sverige (Göteborg) och tillverkar bland annat gasol, bensin, eldningsoljor och diesel. År 2003 planerades varsamheten att säljas men beslutet drogs tillbaka. Sex år senare genomfördes ett nytt försök och det finländska bolaget Keele Oil (med varumärket St1) tog över verksamheten. Däremot används fortfarande varumärket Shell.

Utöver raffinaderi och bensinstationer erbjuder Shell betal- och kreditkort till privatpersoner samt två kreditkort till företag.

Fördelar med Shells kreditkort

Med betalkortet Shell Card ges alltid rabatt med 15 öre/liter på bemannade stationer. Ett smidigt betalkort för att samla alla inköp på en och samma faktura och samtidigt få rabatt på inköpen. Betalkortet kan däremot enbart användas hos Shell och St1-stationer. Rabatt ges däremot inte på St1-stationerna.

Med kreditkortet Shell MasterCard ges större flexibilitet gällande fakturabetalning samtidigt som kreditkortet ger mer bonus och fler förmåner. Kreditkortet har 54 räntefria dagar och fakturan kan sedan delbetalas (med räntekostnad). Likt betalkortet ges rabatt med 15 öre/liter på bemannade stationer och utöver det bonus på 1 % vid inköp i övriga butiker (gäller ej andra bensinbolag).

En annan fördel är att Shell MasterCard ger en insättningsränta som är betydligt högre än vad bankerna erbjuder. Däremot får maximalt insatt belopp inte överstiga 15 000 kr.

Om kreditkortet används för att betala en resa (till minst 75 %) ingår en reseförsäkring med bland annat Avbeställningsskydd, Försening av allmänt färdmedel och Självriskskydd för hemförsäkringen.

Ansök om kreditkort från Shell