Santander kreditkort

Santander Mitt Kort+
  • 0 % valutapåslag utomlands
  • Reseförsäkring för dig och familjen
  • Rabatt på utvalda varor i webbshopen
Läs mer om kreditkortet

Om Santander

Santander Consumer Bank har i Sverige ca 450.000 privat- och företagskunder. Bolaget ingår i den internationella bankkoncernen Banco Santander som är en av världens fem största banker. Framförallt har de nått sin storlek genom ett flertal förvärv. Det var även så de etablerade sig på den svenska marknaden då de 2004 köpte upp Elcon Finans. År 2014 köpte de även GE Money Bank och det var då som namnbytet genomfördes till dagens Santander Consumer Bank.

Santander har inte samtliga banktjänster som storbankerna erbjuder men ändå ett så pass brett utbud att banken kan användas för den vardagliga ekonomin. De har exempelvis lönekonton, sparkonton, privatlån, fordonslån och kreditkort.

För företag erbjuder även banken säljfinansiering, betalningslösningar samt affärsverktyg anpassade för återförsäljare av bilar och fritidsprodukter. Genom säljfinansiering kan kunderna välja delbetalning på produkterna/tjänsterna som säljs. Företaget får då betalt direkt och Santander tar över all administration gällande krediten.

Fördelar med Santanders kreditkort

Santander har tre kreditkort, Mitt Kort, Mitt Kort+ och Mitt Kort Trygga Köp. Mitt Kort har ingen årsavgift, ingen aviavgift och inte heller uttagsavgift eller valutapåslag i utlandet. Ett smart kort att ha med på resan för att hålla nere kostnaderna.

Mitt Kort+ kostar 195kr men har fler förmåner än Mitt Kort. Det går att betala fakturor gratis via Betalo, rabatt ges på utvalda hotell och ID-stöldsskydd ingår i kortet.

Är det framförallt shoppingförmåner som önskas kan Mitt Kort Trygga Köp vara det bästa alternativet. Kreditkortet ger delbetalningsmöjligheter i anslutna butiker genom bland annat betalningsfria månader och räntefri period. De försäkringar som ingår är Förlängd garanti, Prisskydd och Köpskydd.

Alla kreditkorten har reseförsäkring, 60 dagars räntefri kredit samt möjlighet till delbetalning. Dessutom ger kreditkorten tillgång till ”Min Shop” där utvalda exklusiva erbjudanden kan hittas. Kreditkorten kan tecknas med ”Kreditskydd” som tillval. Det är en försäkring som kan ge ersättning för kreditkostnaden i det fall som kortägaren blir långtidssjukskriven eller arbetslös.

Ansök om kreditkort från Santander