remember More

 • Få 1 % i återbäring för varje spenderad krona
 • Upp till 11 försäkringar ingår
 • Flertal tjänster som skyddar dig vid onlineshopping

Sammanfattning

Bonus & rabatter
4/5
Reseförmåner
5/5
Räntor & avgifter
3/5
Shoppingförmåner
3/5
Övriga skydd
4/5
Totalbetyg
3.8/5
Ansök om kreditkort

Remember More är kreditkortet för dig som är ute efter ett kreditkort med många försäkringar, förmåner och ett förmånligt bonussystem. Du kan nu testa kostnadsfritt första året och se om kreditkortet passar dig.

Kortet ger dig en kredit upp till 100 000 kr i upp till 56 räntefria dagar. Det är kostnadsfritt första året och kostar därefter 295 kr/år. Du får 1 % återbäring på allt du handlar, återbäring som du kan välja att få tillbaka som avdrag på nästa faktura eller skänka till välgörande ändamål.

Kreditkortet ger även en rad olika försäkringar som skyddar dig och din familj på resa, vid shopping och vid ID-stöld. Du har utöver dessa försäkringar möjlighet att välja till ytterligare försäkringar för endast 70 kr/år styck.

Villkor för remember More

Årsavgift 295 kr
Avi/administrationsavgift 29 kr
Ränta 16,24 %
Effektiv ränta *18,11 %
Kreditgräns 100 000 kr
Räntefria dagar 56 dagar
Typ av kort MasterCard
Uttagsavgift utomlands 3,00 %, minst 35 kr
Uttagsavgift i Sverige 3,00 %, minst 35 kr
Valutapåslag vid utlandsköp 1,75 %

Krav för att få remember More

 • Svensk medborgare
 • 20 år eller äldre
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Årsinkomst på minst 100000 kr
4/5

En av de stora fördelarna med remember More är poängsystemet som ger dig en poäng för varje krona du spenderar. Dessa poäng kan du sedan använda hur du vill då poängen betalas ut direkt till ditt konto. Du får med andra ord 1 % återbäring på varje krona du spenderar. Du kan även välja att skänka återbäringen till Unicef.

Förutom det förmånliga poängsystemet så erbjudes du rabatter inom utvalda områden. Tack vare ett samarbete med bensinbolaget Preem får du till exempel 15 öre/liter rabatt på drivmedel när du tankar på Preems bensinstationer. Rabatten syns inte direkt på pumpen utan som ett avdrag på din kreditkortsfaktura som du får i slutet av månaden.

5/5

Med remember More kreditkort ingår Resepaketet More kostnadsfritt. Paketet innehåller hela 8 olika reseförsäkringar som skyddar dig och din familj på resa. Väljer du att betala din resa med kreditkortet så är du och din familj med andra ord skyddade mot det mesta. Detta inkluderar:

 • Avbeställningsskydd
 • Bagageförseningsskydd
 • Ersättning vid försenat färdmedel
 • Ersättning vid förlust av resedokument och kontanter
 • Ersättning vid olycksfall

Det är inte bara du och din familj som är skyddade när ni är ute och reser. Betalar du resan med kreditkortet har du även rätt till ersättning om något skulle hända hemma under tiden ni är ute och reser. Du har nämligen självriskskydd för både din bil och ditt hem om någon skulle bryta sig in i eller på annat sätt skada dessa under resans gång.

3/5

Är du osäker men vill prova kortet så kan du göra det utan kostnad. Det är nämligen så att när du ansöker om ett remember More-kort så är det första året kostnadsfritt. Om du vill ha kvar kreditkortet så betalar du därefter 295 kr/år. 

Precis som med de flesta kreditkort så innebär kontantuttag att du betalar en viss procentsats av det uttagna beloppet. Med det här kreditkortet betalar du, såväl inrikes som utomlands 3 % i uttagsavgift av det uttagna beloppet (dock minst 35 kr). Handlar du med ditt kreditkort utomlands så tillkommer ett valutapåslag på 1,75%.

Skulle din betalning av en faktura försenas längre än de 56 räntefria dagarna så tillkommer en räntekostnad. Den effektiva ränta, dvs. räntekostnad inklusive avgifter ligger på 16.24 % vid en utnyttjad kredit om 15 000 kr i 12 månader.

3/5

Genom att shoppa med kreditkortet är du automatiskt garanterad marknadens bästa pris tack vare kreditkortets Prisgaranti. Prisgarantin innebär att du kan få ersättning upp till 5000 kr om du lyckas hitta samma vara för lägre pris. Varans pris måste vara minst 1000 kr och prisskillnaden minst 100 kr. 

Handlar du hemelektronik eller vitvaror med remember More så får även dessa ett extra skydd då kreditkortet ger dig 2 års allriskförsäkring. Varorna ska vara köpta i Sverige och kosta minst 1000 kr.

Du kan även betala vanliga räkningar med kreditkortetDet gör du i samarbete med betaltjänsten Billhop.

4/5

Trots att kortet ger dig en relativt stor mängd försäkringar kostnadsfritt så kan det självklart vara så att du saknar något. Remember erbjuder därför innehavare av More-kortet en rad olika försäkringar som kan väljas till för 70 kr/år. Dessa är:

 • Evenemangsskydd. Ersättning om du på grund av sjukdom eller olycksfallsskada inte kan närvara vid ett  evenemang du köpt biljetter till.
 • Kontantuttagsskydd. Ersättning om du blir rånad i samband med kontantuttag
 • Nyckelservice. Ersättning för låsssmed och låsbyte vid förlust av nycklar.
 • Hole in one-ersättning. Ersättning upp till 3000 kr vid Hole in one.
 • Självriskskydd vid bärgning och assistans. Ersätter självrisken du får betala till det försäkringsbolag som hjälper dig med bärgning/assistans vid en bilolycka/haveri.

Utöver dessa så ingår även skydd vid ID-stöld kostnadsfritt vilket innebär att du ersätts för de kostnader det innebär att skaffa nya ID-handlingar om du skulle förlora dina. Du kan även få ersättning för eventuella kostnader som uppstår om någon obehörig använder dina ID-handlingar.

Ansök om kreditkort
Exempel
* Den effektiva räntan för remember More baseras på en kredit om 15 000 kr i 12 månader. En kredit om 15 000 kr i 12 mån med ränta på 16,24 %, årsavgift på 295 kr och aviseringskostnad på 0 kr/mån ger dig en effektiv ränta på 18,11 % och totalt 16 359 kr att betala.