Marginalen Bank kreditkort

Marginalen Gold
  • 15 försäkringar ingår
  • Rabatter på både hotell och restauranger
  • Ersättning för borttappade hemnycklar
Läs mer om kreditkortet
Marginalen Traveller
  • 1 bonuspoäng för varje 7 kr du spenderar
  • Använd dina bonuspoäng på resor m.m.
  • 7 olika reseförsäkringar ingår
Läs mer om kreditkortet

Om Marginalen Bank

De första stegen till dagens Marginalen Bank togs i slutet av 70-talet men det var inte förrän i början av 90-talet som Marginalen bildades. När banken sedan förvärvade Citibank år 2010 skapades Marginalen Bank.

I Sverige har banken ca 300 000 privat- och företagskunder och dess affärsidé är att ge ” möjligheter för människor och företag att utvecklas genom att förenkla deras ekonomiska vardag” Att målet är att förenkla vardagen för så många som möjligt speglar sig bland annat i deras ”Omstartslån” som är ett bolån för personer med betalningsanmärkningar (mycket få banker som erbjuder detta)

Mot privatpersoner erbjuder Marginalen Bank lönekonton, sparkonton, privatlån, kreditkort samt försäkringar. Av de fyra försäkringarna är tre inriktade på att ge ekonomiskt stöd vid tillfällen då inkomsten kraftigt minskar (arbetslöshet, sjukdom). Detta genom Låneskydd på lån, Betalskydd på kreditkort och Fakturaförsäkring för att försäkra boendekostnaderna.

Mot företag erbjuds konton, finansiering, inkasso, administration, försäkring och betallösningar för E-handelsföretag.

Fördelar med Marginalen Banks kreditkort

Marginalen har ett bankkort (Marginalen Bankkort) och två kreditkort (Gold och Traveller). Bankkortet ingår automatiskt för de som har lönekonto i banken medan kreditkorten kostar 195 kr respektive 395 kr.

Precis som namnet antyder är Marginalen Traveller ett resekort. Kreditkortet har hela nio mycket fördelaktiga reseförsäkringar. Bland annat ingår försäkring för, Bagageförsening, Olycksfall, Flygbolagskonkurs, Avbeställningsskydd och Självriskeliminering på hemförsäkringen. Kreditkortet har även ett bonussystem som ger poäng på alla inköp. Poängen kan sedan växlas in mot resor eller reseprodukter.

Även Marginalen Gold är ett kreditkort med extra många försäkringar (15 st) men dessa är inte lika reseinriktade som de på Traveller. Här finns istället försäkringar som skapar tryggare fritid och shopping. Exempelvis ingår Prisgaranti, Allriskförsäkring och Extra garantiår. Detta kreditkort har däremot inte något poängsystem.

På de bägge kreditkorten är det alltid 54 dagars räntefri kredit, möjlighet till delbetalning och två betalningsfria månader varje år. Man kan även enkelt föra över pengar från kreditkortet till sitt eget privatkonto.

Ansök om kreditkort från Marginalen Bank