IKANO Bank kreditkort

IKANO Kort
  • 5 % återbäring på restauranger
  • 1 % återbäring på drivmedel
  • Rabatter varje månad
Läs mer om kreditkortet

Om IKANO Bank

IKANO Bank är en del av IKEA-Group och grundades 1995. Deras verksamhet bygger på samma vision som det välkända möbelvaruhuset, ”Att skapa möjligheter för en bättre vardag”. Ett tydligt alternativ för enklare privatekonomi.

Banken är en nischbank med några få finansiella tjänster. Deras största fokus ligger på krediter genom privatlån, kreditkort och bolån. Bolån erbjud s genom ett samarbete med SBAB. Utöver dessa tjänster har IKANO Bank även sparkonton och en del smidiga appar som förenklar privatekonomin. Med appen ”Spara ihop” kan man tydligare spara till gemensamma mål och appen ”Skipp” samlar alla medlemskort och bonuskort i samma app.

Mot företag erbjuds säljstödjande finansiering genom olika kreditlösningar. De har även leasing och factoring mot företag.

IKANO Bank har idag verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Banken ingår i IKANO-koncernen som även har finansiell verksamhet i flera europeiska länder.

Fördelar med IKANO Banks kreditkort

Bankens vision om att ”skapa möjligheter för en bättre vardag” speglar sig även tydligt i det kreditkort som de erbjuder. IKANO Kort har ingen årsavgift men ger ändå en av marknadens bästa bonusar och rabatter. Oavsett var man tankar ges 1 % i återbäring och man får även alltid 5 % i återbäring på alla restaurangbesök. Rabatten syns däremot inte på kvittot utan är något som sedan dras på kommande kreditkortsfaktura.

Utöver dessa bonusar har IKANO Bank ”månadsrabatten”. Varje månad ges en viss procentuell rabatt inom en viss bransch. Exempel är 10 % i inredningsbutiker, 20 % hos florister eller 10% i leksaksbutiker. När kreditkortet används i större och etablerade butiker inom gällande bransch ges rabatten automatiskt. Att exempelvis få 10 % på leksaker i december och 10 % på hotell i juni kan göra att man kan få en hel del i bonus över året.

Utöver de ovan nämnda förmånerna ingår reseförsäkring, gratis extrakort och möjlighet att gratis betala vanliga fakturor med kreditkortet via Betalo.

Ansök om kreditkort från IKANO Bank