ICA Banken kreditkort

ICA Bankkort Plus
  • Få 0.5 % - 1 % bonus på alla köp
  • Inga uttagsavgifter eller valutapåslag
  • Förlängd garanti på bl.a. hemelektronik
Läs mer om kreditkortet

Om ICA Banken

ICA förknippas främst med deras försäljning av matvaror i deras fysiska butiker. Men sedan 2001 bedriver även ICA en bankverksamhet som tydligt utmanat storbankerna gällande service och smidiga finansiella lösningar. År 2007 fick banken utmärkelsen ”Årets Bank” av tidningen Privata Affärer. Tidningen sammanfattade recensionen med ”Uppstickaren har på allvar blivit en bank att räkna med”.   

Sedan dess har banken fått flera fina utmärkelser. År 2004 fick de pris för ”Årets Bankkort” av samma tidning och året efter ”Årets internetbank”. År 2013, 2014 och 2015 fick de pris för ”Sveriges bästa bank på hållbarhet”  i en undersökning där svenska folket fick svara på frågor kring hur mycket miljöansvar som olika svenska företag tar.

Innan ICA hade bankverksamhet var det många kunder som hade ICA-kort och det var därför ett naturligt steg att utveckla detta kort med fler funktioner. Med åren har ICA Banken sedan breddat sitt utbud rejält och det är idag en bank som erbjuder kreditkort, internetbank, lån, krediter, fonder, sparande och försäkringar. Helt enkelt en komplett bank för privatpersoner.

ICA banken började som en liten uppstickarbank men är idag en av de banker som många väljer mellan när man ska välja var huvuddelen av privatekonomin ska placeras.

Fördelar med ICA bankens kreditkort

ICA banken erbjuder sina kunder två betalkort (Bankort & Bankkort Maestro) samt ett kreditkort (ICA Bankkort Plus). Det är enbart kreditkortet som har räntefri kortkredit. I övrigt skiljer sig korten främst åt gällande antalet försäkringar som ingår, där kreditkortet är bäst.

Oavsett kort får man alltid 1 % i bonus på inköp hos ICA. Har man andra tjänster i ICA banken ges dubbel bonus i 12 månader.

Det som är unikt med ICA bankens kreditkort är kombinationen av kortkredit och vanligt konto. Om inköp sker på ICA (eller kontantuttag sker) dras pengar från ett konto som är kopplat till kreditkortet. Till detta konto går det även att koppla en kontokredit. Alla andra inköp samlas, som på ett klassiskt kreditkort, på en faktura som betalas nästa månad.

Det är även ett av de få kreditkorten i Sverige som har Blippfunktion, vilket betyder att man kan betala genom att bara hålla upp kreditkortet mot läsaren. Extremt snabb och enkel betalning på summor på maximalt 250 kr.

De försäkringar som ingår på kreditkortet är Allriskförsäkring och Förlängd garanti för hemelektronik och hushållsmaskiner samt Reseförsäkring. På ”Bankkort” ingår enbart Reseförsäkring med avbeställningsskydd och på betalkortet Maestro ingår inte några försäkringar alls.

Ansök om kreditkort från ICA Banken