Eurocard kreditkort

Eurocard Gold
  • Rabatt på utvalda resor, restauranger m.m.
  • Tillgång till flygplats-lounger inom Europa
  • Reseförsäkring för dig och din familj
Läs mer om kreditkortet
Eurocard Platinum
  • Personlig concierge-service dygnet runt
  • Tillgång till över 850 flygplats-lounger
  • Allriskförsäkring för bl.a. hemelektronik
Läs mer om kreditkortet

Om Eurocard

Eurocard erbjuder kreditkort till privatpersoner och företag. Deras mål är att erbjuda kreditkort som gör betalningen enkel, snabb och effektiv. Utöver de kreditkort som erbjuds har de även resekonto samt en del administrativa verktyg.

En av de mer innovativa lösnigarna är exempelvis Mobila betalningar. De som har ett kreditkort hos Eurocard kan koppla detta till någon av de betalappar som kan användas för mobilbetalning. Genom att scanna QR-kod med mobilen visas priset på mobilen varpå man godkänner betalningen till butiken. Inom kreditkort kommer även NFC-betalning införas vilket gör att man bara behöver hålla mobilen nära avläsaren föra att betalning ska ske. Kreditkorten går även att koppla till EasyPark för enklare betalning vid parkeringsautomater.

Från början var varumärket ett resultat av ett samarbete mellan Europeiska banker och de agerade på den europeiska marknaden. Genom ett samarbete med MasterCard, 1968, kunde de bägge företagen ta del av varandras nätverk vilket gjorde att den MasterCard fick snabb tillgång till den europeiska marknaden och EuroCard fick tillgång till större delen av världen.

År 2008 togs varumärket över av Skandinaviska Enskilda Banken (SEB) som idag äger varumärket genom dotterbolaget SEB Kort AB.

Fördelar med Eurocards kreditkort

Eurocard erbjuder två kreditkort med något olika fördelar. Däremot är de bägge inriktade mot reserelaterade förmåner. Andra likheter är att de erbjuder delbetalning, att man kan se saldo via app och att det inte finns någon övre kreditgräns. Dessutom ingår rabatter hos ett flertal företag.

Eurocard Gold är ett klasiskt resekreditkort där det ingår tillgång till flygplanslounger och reseskydd med avbeställningsskydd.

Med Eurocard Platinum fås ännu bättre service och förmåner på resan. Här ingår bland annat Allriskförsäkring, bredare reseförsäkring, tillgång till VIP-lounger och Concierge Service. Med Concierge Service ges hjälp med allt från att boka taxi och hotellrum till att kontrollera öppettider. En personlig reseservice som är öppet dygnet runt.

Korten skiljer sig även något gällande vilka tillägg som kan tecknas till dem. Till Gold kan ”Betalskydd” tecknas vilket inte går att teckna till Platinum. Däremot går det alltid att aktivera/köpa till Delbetalning, Familjekort, Olycksfallsförsäkring och Spärrservice.

Ansök om kreditkort från Eurocard