Collector kreditkort

Collector Easycard
  • 30 000 kr kredit i 56 räntefria dagar
  • Lätt att ansöka om och bli godkänd
  • Flertal reseförsäkringar ingår
Läs mer om kreditkortet
Collector Easyliving
  • 0 % valutapåslag utomlands
  • Leveransförsäkring när du shoppar online
  • Ersättning om du missar ett evenemang
Läs mer om kreditkortet

Om Collector

År 1999 startades företaget Collector som ett tydligt alternativ till de dominerande storbankerna. De som startade upp verksamheten, Lena Apler och Johan Möller, ansåg att de finansieringsmöjligheter som fanns på kreditmarknaden inte helt mötte behoven. Det var drivkraften och att möta kundernas behov är fortfarande något som kännetecknar bolaget.

Bolaget tog snabbt ledande positioner på marknaden över krediter med kort ledtid. Krediter som därmed hade fokus på företagens kassaflöden.

År 2004 började de erbjuda privatlån och inkassotjänster, året efter sparkonton och år 2010 introducerades deras kreditkort.

De ser sig själva som ”innovativ utmanare och tillväxtraket” vilket speglar deras målsättning. De vill utmana, förändra och prova nya vägar för att förenkla den ekonomiska vardagen för privatpersoner och företag.  Ett tydligt exempel är appen Betalkoll som lanserades 2014. Med appen kan man på ett enkelt sätt samla alla sina räkningar på en och samma faktura. Ett tryggare, snabbare och mer flexibelt sätt att betala räkningarna än att betala dem en för en.

I segmentet ”Privatpersoner” finns privatlån, kreditkort, sparkonton samt delbetalningstjänster genom samarbete med E-handelsföretag. Inom ”Företag” finns exempelvis företagskrediter, factoring, inkassoverksamhet och förvärv av förfallna fodringar.

Likt många andra nischbankar har Collector alltså valt att lägga fokus på ett fåtal finansiella tjänster istället för att ha ett lika stort utbud som storbankerna. Det är mycket därför de kan konkurrera starkt mot storbankerna med sina tjänster.

Fördelar med Collectors kreditkort

Collector erbjuder två kreditkort som bägge vid namn antyder att de är ”enkla” att använda. Kreditkorten heter Collector EasyCard och Collector EasyLiving. Gällande räntefria dagar, delbetalningsmöjlighet, aviavgifter och reseförsäkringar har de samma villkor. Däremot har EasyLiving ett betydligt större utbud av rabatter och försäkringar.

Med EasyLiving får man bland annat Evenemangsförsäkring, Allriskförsäkring, Förlängd garanti, Leveransförsäkring samt Shoppingrabatter. Med detta kreditkort går det även att få en kredit på 100 000 kr (EasyCard har 30 000 kr) och kreditkortet har inget valutapåslag.

Fördelen med EasyCard är istället att detta kreditkort är lättare att få då krediten är lägre. De som har möjlighet att teckna EasyLiving bör däremot välja detta kreditkort på grund av lägre ränta, lägre årsavgift och betydligt fler förmåner.

Ansök om kreditkort från Collector