Circle K kreditkort

Circle K MasterCard
  • Få upp till 1 % tillbaka på alla köp
  • 15 öre/liter rabatt på drivmedel på Circle K
  • Reseförsäkring med självriskskydd
Läs mer om kreditkortet

Om Circle K

År 2016 började ett namnbyte ske på samtliga Statoilstationer i Sverige. Det nya namnet blev Circle K och orsaken var att koncernen ville samla sin verksamhet kring ett enda större varumärke. För ägarna, CoucheTards, var varumärket Circle K redan innan namnbytet dess största varumärke med stationer och butiker i 23 länder över hela världen. Ännu en orsak till namnbytet var att varumärket Statoil maximalt fick användas fram till 2021 då det ägs av Statoil ASA.

Circle K kommer att erbjuda exakt samma avtal och villkor som Statoil tidigare gjort. Detta gäller oavsett kreditkort, lojalitetsprogram eller annat. Enda skillnaden är namnbytet och därmed även namnbyte på en del produkter och tjänster.

Målet med Circle K är att inte enbart förknippas med en klassisk bensinstation. De vill istället vara ett självklart stopp för den som vill äta något, köpa dagligvaror eller ta hand om bilen. I Sverige finns ca 700 bensinstationer varav 300 är med ”fullservice” dvs. där mat, fika, drivmedel och livsmedel erbjuds.

Fördelar med Circle Ks kreditkort

Även om utseendet på betal- och kreditkorten blir annorlunda så sker ingen förändring gällande räntor, bonusar och förmåner på korten. De som tidigare haft ett Statoilkort kan även fortsätta att använda detta utan några problem.  

Circle K erbjuder två olika kort, ett betalkort och ett kreditkort. Betalkortet kan enbart användas för betalning på Circle K-stationer (samt Statoil) och i parkeringsautomater. Alla inköp samlas på en faktura som sedan ska betalas efter en månad.

Kreditkortet är däremot betydligt mer flexibelt och ger även fler förmåner. Circle K MasterCard ger 0,5 % i bonus på alla inköp oavsett var kreditkortet används. Däremot ges inte bonus hos andra bensinstationer. Om man tankar 1000 liter, eller mer, på Circle K dubbleras denna bonus. Vid tankning på bemannade stationer ges alltid 15 öre i rabatt. Som ett välkomsterbjudande ges 25 öre de tre första månaderna. Utöver dessa rabatter ges även rabatter och erbjudanden i butiken. Enklaste sättet att se sin bonus och se vilka erbjudanden som gäller är att ladda ner deras app.

Alla inköp samlas på en faktura som skickas ut kommande månad. Då har kortägaren valet att betala hela eller delar av detta belopp. Möjligheten finns alltså att delbetala även om det då tillkommer räntekostnad.

Ansök om kreditkort från Circle K