Bank Norwegian kreditkort

Norwegian-kortet
  • Upp till 20 % bonus vid köp av flygresor
  • Självriskskydd för hem och bil på resa
  • Avbeställningsskydd för alla resor
Läs mer om kreditkortet

Om Bank Norwegian

Flygbolaget Norwegian startade år 2007 bankverksamhet i Norge (Bank Norwegian). Det är ett dotterbolag som helt ägs av förvaltningsbolaget Norwegian Finans Holding ASA. Efter att först ha etablerat sig i Norge valde företaget att även lansera sina tjänster på den svenska marknaden.

År 2011 började Bank Norwegian med att erbjuda svenskar att teckna kreditkort hos banken och därefter breddade man utbudet successivt med fler finansiella tjänster.  

Bankens affärsidé är att erbjuda ”enkla, intuitiva, smarta och konkurrenskraftiga produkter” vilket även är orsakerna till att många väljer denna bank.

Deras utbud av tjänster bör däremot inte jämföras med en klassisk bank. Det är en typisk nischbank som valt att fokusera på ett fåtal banktjänster. Hos banken finns sparkonton, lån, kreditkort och internetbank. Utöver det ett fåtal försäkringar som är kopplade till dessa tjänster.

De tjänster som erbjuds är ”enkla och standardiserade” vilket med andra ord betyder att de som söker mer komplexa banktjänster bör söka sig till en större bank. Däremot är detta även bankens styrka då den i många recensioner får goda recensioner just på användarvänlighet.  

Fördelar med Bank Norwegians kreditkort

Bank Norwegians kreditkort, även kallat Norwegian-kortet, är kostnadsfritt och ger kortägaren en rad reseförmåner. När kreditkortet används ges 1 % i bonus i CashPoints.  Vid köp av flygbiljetter hos Norwegian ges Cashpoints motsvarande 5-20 % av summan som spenderas. Poängen kan användas för att köpa produkter och resor ur deras shop. Därmed är det ett kreditkort som främst passar för de som vill flyga riktigt billigt med detta flygbolag.

Kortet har även reseförsäkring med avbeställningsskydd och fria uttag överallt i världen. Andra fördelar är att man själv kan välja, samt ändra, PIN-kod via deras hemsida och att kreditkortet kan användas för att betala fakturor (även till andra kreditbolag).

Möjlighet finns även att göra överföring mellan kreditkortet och ett personkonto. Vid betalning av faktura eller överföring av pengar tillkommer däremot räntekostnad från första dagen. I annat fall samlas alla inköp på en faktura som har 45 dagars räntefri kredit.

Ansök om kreditkort från Bank Norwegian